Afzuiging

Het aanleggen van professionele afzuiginstallaties is één van de specialiteiten van De Vier. Een afzuigkap kan voorzien zijn van:

  • labyrint vetextractiefilters
  • volledig gelaste hoeken
  • geïntegreerde hittebestendige verlichting
  • vetladen

Standaard model Standaard model. Toepasbaar op alle lichte en middelzware kookapparatuur als kooktafels en elektrische friteuses. Dit type afzuigkap is ontworpen als instapmodel.

Wandmodel Wandmodel. Dit type afzuigkap is geschikt voor alle typen zware kookapparatuur als gasfriteuses en lavasteengrills. De afzuigkap is speciaal ontworpen voor tegen een wand geplaatste apparatuur. De afzuigkap is voorzien van verticale zijkanten zodat er eenvoudig een systeemplafond tegen gemonteerd kan worden.

Eilandmodel Eilandmodel. Dit type afzuigkap is tevens geschikt voor alle typen zware kookapparatuur als gasfriteuses en lavasteengrills. De afzuigkap is ontworpen als model boven apparatuur in eilandopstelling.

Afzuigplafond Afzuigplafond. Een totaaloplossing voor het plaatsen van keukenplafond is het afzuigplafond. Niet alleen wordt er op aangewezen plaatsen afgezogen, ook verlichting en alle andere plafonddelen zijn geïntegreerd. De systeemplafondplaten zijn uit RVS vervaardigd en kunnen uitgenomen en gereinigd worden.

Inductie afzuigkap. Wanneer in een keuken kookdampen afgezogen worden door een afzuiginstallatie zal er tegelijkertijd een hoeveelheid lucht weer ingebracht moeten worden. Dit veroorzaakt hoge energiekosten.
Er wordt met een inductieafzuigkap energie bespaard door buitenlucht tegelijkertijd met de kookdampen te vermengen. Hierdoor is er minder warme lucht van binnen nodig. De besparing kan oplopen tot wel 40%.